Gölyaka’da orman yangınları gönüllüsü eğitimi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.03.2022 - 13:48, Güncelleme: 12.03.2022 - 13:48
 

Gölyaka’da orman yangınları gönüllüsü eğitimi

Gölyaka’da orman yangınları gönüllüsü eğitimi
Orman Genel Müdürlüğünün “100 bin Orman Yangınları Gönüllüsü” hedefi doğrultusunda Bolu Orman Bölge Müdürlüğü orman yangınları gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlara eğitim vermeye devam ediyor.2022 yılı yangın sezonu için gönüllü eğitimlerine başlayan Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü, orman teşkilatı ekipleri ile yangınlarla mücadele etmek isteyen vatandaşların eğitimi kapsamında Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde teorik ve uygulamalı eğitim düzenledi. İşletme Müdürü Hülya Birtürk ve İşletme Şefi Mithat Ekşi tarafından verilen eğitimlere 40 kişi katıldı. Eğitim, orman yangınları hakkında genel bilgilendirme, yangınlarla mücadele yöntemleri, kullanılan araç ve gereçler, kişisel koruyucu donanımlar ve iş güvenliği konularında verilen teorik bilgiler ve sonrasında tatbikatlarla uygulamalı olarak gerçekleşti. Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan gönüllülere katılım sertifikaları verildi. Eğitimlerin, mayıs ayına kadar devam edeceği ifade edildi.
Gölyaka’da orman yangınları gönüllüsü eğitimi

Orman Genel Müdürlüğünün “100 bin Orman Yangınları Gönüllüsü” hedefi doğrultusunda Bolu Orman Bölge Müdürlüğü orman yangınları gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlara eğitim vermeye devam ediyor.2022 yılı yangın sezonu için gönüllü eğitimlerine başlayan Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü, orman teşkilatı ekipleri ile yangınlarla mücadele etmek isteyen vatandaşların eğitimi kapsamında Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde teorik ve uygulamalı eğitim düzenledi.

İşletme Müdürü Hülya Birtürk ve İşletme Şefi Mithat Ekşi tarafından verilen eğitimlere 40 kişi katıldı. Eğitim, orman yangınları hakkında genel bilgilendirme, yangınlarla mücadele yöntemleri, kullanılan araç ve gereçler, kişisel koruyucu donanımlar ve iş güvenliği konularında verilen teorik bilgiler ve sonrasında tatbikatlarla uygulamalı olarak gerçekleşti. Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan gönüllülere katılım sertifikaları verildi. Eğitimlerin, mayıs ayına kadar devam edeceği ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.