Efteni Gölü’nde ıslah çalışmaları başlatıldı Gölyaka, Yerel Haber Düzce Hür Haber

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.09.2022 - 13:58, Güncelleme: 03.09.2022 - 13:58
 

Efteni Gölü’nde ıslah çalışmaları başlatıldı Gölyaka, Yerel Haber Düzce Hür Haber

Efteni Gölü’nde ıslah çalışmaları başlatıldı
Düzce’nin Gölyaka ilçesindeki Efteni Gölü Kuş Cenneti’nin 385 hektarlık suyla kaplı bölgesi için hazırlanan 45 milyon liralık proje ile gölde ıslah çalışmaları başlatıldı. Proje sona erince bölge turizme kazandırılacak.Düzce'nin Gölyaka ilçesindeki Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve Kuş Cenneti, ev sahipliği yaptığı yaklaşık 150 tür kuş ve çeşitli endemik bitkileriyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Göçmen kuşların mola verdiği sahalardan biri olan ve 35'i kalıcı olmak üzere yaklaşık 150 türde kuşa ev sahipliği yapan 764 hektar alandaki canlı hayatı için hazırlanan proje hayata geçti. Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerinin incelemesinin ardından 385 hektarlık suyla kaplı bölge için hazırlanan proje çerçevesinde doğal kaynaklardan beslenen gölün çevresine yapılacak setlerle su seviyesi artırılacak. Bölgenin turizme kazandırılmasını da sağlayacak 45 milyon liralık bütçeye sahip projede, çalışmalar başlatıldı. Düzce Valisi Cevdet Atay’da bölgeye giderek yapılan çalışmaları inceledi.
Efteni Gölü’nde ıslah çalışmaları başlatıldı

Düzce’nin Gölyaka ilçesindeki Efteni Gölü Kuş Cenneti’nin 385 hektarlık suyla kaplı bölgesi için hazırlanan 45 milyon liralık proje ile gölde ıslah çalışmaları başlatıldı. Proje sona erince bölge turizme kazandırılacak.Düzce'nin Gölyaka ilçesindeki Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve Kuş Cenneti, ev sahipliği yaptığı yaklaşık 150 tür kuş ve çeşitli endemik bitkileriyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

Göçmen kuşların mola verdiği sahalardan biri olan ve 35'i kalıcı olmak üzere yaklaşık 150 türde kuşa ev sahipliği yapan 764 hektar alandaki canlı hayatı için hazırlanan proje hayata geçti. Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerinin incelemesinin ardından 385 hektarlık suyla kaplı bölge için hazırlanan proje çerçevesinde doğal kaynaklardan beslenen gölün çevresine yapılacak setlerle su seviyesi artırılacak. Bölgenin turizme kazandırılmasını da sağlayacak 45 milyon liralık bütçeye sahip projede, çalışmalar başlatıldı. Düzce Valisi Cevdet Atay’da bölgeye giderek yapılan çalışmaları inceledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.