Düzce'de kiralık daire ilanları aldı başını gidiyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.12.2022 - 16:03, Güncelleme: 07.12.2022 - 16:27
 

Düzce'de kiralık daire ilanları aldı başını gidiyor

Düzce'de yaşanan deprem felaketi fırsatçılarına Gündoğdu
Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğünden depremin ardından bölgeden kiralara dair "pes" dedirten haberler geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Düzce Valiliği, ev ve iş yeri sahiplerinin hem mevcut kiracılarından hem de yeni kiralayacaklardan yüksek kiralar istediği yönünde şikayetler aldıklarını belirtti. Yüzde 25 şartını hatırlatan Valilik, fahiş kira artışları için kiracıların Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunabileceklerini ifade etti. Kira Artışında Yüzde 25 Şartı Hatırlatıldı  Valilikten kira artışları ile ilgili ise şunlar aktarıldı"Tüm bunların yanı sıra deprem sonrası kiralık mesken ve iş yerleri sahiplerinin hem mevcut kiracılardan hem de yeni ev kiralamak isteyen vatandaşlarımızdan yüksek meblağlarda kiralar istenildiği şikayetleri kurumumuza ulaşmaktadır. Hepimizin bildiği üzere Borçlar Kanununun Geçici 1. Maddesine istinaden yıllık kira artışları bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25’ini geçmemek koşulu ile yapılabilir. Bu kanun hükümlerine uymadığı tespit edilen mülk sahiplerinin tespit edilmesi durumunda, ilgili kurumlarımızca gerekli işlem başlatılacaktır. Ayrıca kiracılarımız da fahiş fiyat artışları için ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunabilirler. Düzceliler olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu zor günlerimizi dayanışma içerisinde atlatacağımıza güvenimiz tamdır.”Kira Artışında Yüzde 25 Şartı Hatırlatıldı  Valilikten kira artışları ile ilgili ise şunlar aktarıldı"Tüm bunların yanı sıra deprem sonrası kiralık mesken ve iş yerleri sahiplerinin hem mevcut kiracılardan hem de yeni ev kiralamak isteyen vatandaşlarımızdan yüksek meblağlarda kiralar istenildiği şikayetleri kurumumuza ulaşmaktadır. Hepimizin bildiği üzere Borçlar Kanununun Geçici 1. Maddesine istinaden yıllık kira artışları bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25’ini geçmemek koşulu ile yapılabilir. Bu kanun hükümlerine uymadığı tespit edilen mülk sahiplerinin tespit edilmesi durumunda, ilgili kurumlarımızca gerekli işlem başlatılacaktır. Ayrıca kiracılarımız da fahiş fiyat artışları için ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunabilirler. Düzceliler olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu zor günlerimizi dayanışma içerisinde atlatacağımıza güvenimiz tamdır.”
Düzce'de yaşanan deprem felaketi fırsatçılarına Gündoğdu

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğünden depremin ardından bölgeden kiralara dair "pes" dedirten haberler geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Düzce Valiliği, ev ve iş yeri sahiplerinin hem mevcut kiracılarından hem de yeni kiralayacaklardan yüksek kiralar istediği yönünde şikayetler aldıklarını belirtti. Yüzde 25 şartını hatırlatan Valilik, fahiş kira artışları için kiracıların Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunabileceklerini ifade etti.

Düzce Haber

Kira Artışında Yüzde 25 Şartı Hatırlatıldı 

Valilikten kira artışları ile ilgili ise şunlar aktarıldı"Tüm bunların yanı sıra deprem sonrası kiralık mesken ve iş yerleri sahiplerinin hem mevcut kiracılardan hem de yeni ev kiralamak isteyen vatandaşlarımızdan yüksek meblağlarda kiralar istenildiği şikayetleri kurumumuza ulaşmaktadır. Hepimizin bildiği üzere Borçlar Kanununun Geçici 1. Maddesine istinaden yıllık kira artışları bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25’ini geçmemek koşulu ile yapılabilir. Bu kanun hükümlerine uymadığı tespit edilen mülk sahiplerinin tespit edilmesi durumunda, ilgili kurumlarımızca gerekli işlem başlatılacaktır. Ayrıca kiracılarımız da fahiş fiyat artışları için ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunabilirler. Düzceliler olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu zor günlerimizi dayanışma içerisinde atlatacağımıza güvenimiz tamdır.”Kira Artışında Yüzde 25 Şartı Hatırlatıldı 

Valilikten kira artışları ile ilgili ise şunlar aktarıldı"Tüm bunların yanı sıra deprem sonrası kiralık mesken ve iş yerleri sahiplerinin hem mevcut kiracılardan hem de yeni ev kiralamak isteyen vatandaşlarımızdan yüksek meblağlarda kiralar istenildiği şikayetleri kurumumuza ulaşmaktadır. Hepimizin bildiği üzere Borçlar Kanununun Geçici 1. Maddesine istinaden yıllık kira artışları bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25’ini geçmemek koşulu ile yapılabilir. Bu kanun hükümlerine uymadığı tespit edilen mülk sahiplerinin tespit edilmesi durumunda, ilgili kurumlarımızca gerekli işlem başlatılacaktır. Ayrıca kiracılarımız da fahiş fiyat artışları için ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunabilirler. Düzceliler olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu zor günlerimizi dayanışma içerisinde atlatacağımıza güvenimiz tamdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.