Düzce'de ağır hasarlı 28 camiden 6’sı yıkıldı Düzce, Gündem Haber Düzce Hür Haber

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.12.2022 - 14:56, Güncelleme: 06.12.2022 - 18:16
 

Düzce'de ağır hasarlı 28 camiden 6’sı yıkıldı Düzce, Gündem Haber Düzce Hür Haber

Bayram günlerinde köylülerin buluşma noktasıydı, yıkıldı
Düzce'de meydana gelen depremin ardından ağır hasar alan İstilli Cami'nin yıkım çalışmaları tamamlandı.Düzce'de 23 Kasım'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından alınan karar doğrultusunda ağır hasarlı binaların yıkımına devam ediliyor. Bu çerçevede, depremde ağır hasar alan İstilli Cami'de de yıkım çalışmaları tamamlandı. 1992 yılında inşa edilen cami, güvenlik önlemleri alınarak yıkıldı.1999 depreminde caminin minaresinin yıkıldığını belirten muhtar Hüseyin Şimşek, "1999 depreminde minare camimizin üzerine devrildi. O zaman camimiz ağır hasar almıştı, sonrasında düzeltildi. 23 Kasım'da meydana gelen depremde de ağır hasar alınca yıkım kararı verildi. Köylülerin buluşma noktası camimiz ve köy konağımızdı. Başka bir yerimiz yok. Devletimize güveniyoruz. Devletimiz bizi yalnız bırakmaz, en yakın zamanda camimizi yapacaktır. TOKİ veya Özel İdare eli ile yapılmasını talep ediyoruz" dedi.Camideki yıkım çalışmaları dron ile havadan da görüntülendi.
Bayram günlerinde köylülerin buluşma noktasıydı, yıkıldı

Düzce'de meydana gelen depremin ardından ağır hasar alan İstilli Cami'nin yıkım çalışmaları tamamlandı.Düzce'de 23 Kasım'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından alınan karar doğrultusunda ağır hasarlı binaların yıkımına devam ediliyor.

Bu çerçevede, depremde ağır hasar alan İstilli Cami'de de yıkım çalışmaları tamamlandı. 1992 yılında inşa edilen cami, güvenlik önlemleri alınarak yıkıldı.1999 depreminde caminin minaresinin yıkıldığını belirten muhtar Hüseyin Şimşek, "1999 depreminde minare camimizin üzerine devrildi.

O zaman camimiz ağır hasar almıştı, sonrasında düzeltildi. 23 Kasım'da meydana gelen depremde de ağır hasar alınca yıkım kararı verildi. Köylülerin buluşma noktası camimiz ve köy konağımızdı. Başka bir yerimiz yok. Devletimize güveniyoruz. Devletimiz bizi yalnız bırakmaz, en yakın zamanda camimizi yapacaktır. TOKİ veya Özel İdare eli ile yapılmasını talep ediyoruz" dedi.Camideki yıkım çalışmaları dron ile havadan da görüntülendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.