**Google Otomatik Reklamları**
**Google Otomatik Reklamları**

Asgari ücret zam oranı belli oldu mu? Asgari ücret ne kadar olacak? Hür Haber

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.05.2023 - 19:57, Güncelleme: 20.05.2023 - 19:57
 

Asgari ücret zam oranı belli oldu mu? Asgari ücret ne kadar olacak? Hür Haber

Asgari ücret zammı 2023 temmuz ayı için gözler yapılacak açıklamalarda.
Asgari ücret ne kadar olacak sorusu, Temmuz ayının işaret edilmesiyle birlikte merak konusu olmaya başladı. Asgari ücret sadece çalışanların maaşları değil diğer pek çok ödeme hesaplanırken de dikkate alınıyor. Staj ücreti, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, işsizlik maaşı ve bazı ödemeler asgari ücret baz alınarak hesaplanıyor. Özel sektör çalışanlarının maaşlarında yapılacak zam oranlarında asgari ücret belirleyici oluyor. Asgari ücrete refah payı eklenmesi gündemde. Son olarak 2023 yılında en düşük emekli maaşı 5 bin 500 liradan 7.500 liraya yükseltildi. En düşük kamu işçisi maaşı 15 bin lira olurken, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük memur maaşlarının 22 bin lira seviyelerine çıkacağını söyledi. Bu gelişme sonrası Temmuz’da Asgari ücrete yapılacak ara zam oranları merak ediliyor. 8 bin 506 lira olan asgari ücretle memur, emekli maaşı arasındaki makas açıldı. Peki Asgari ücret Temmuz’da ne kadar olacak? İşte, Asgari ücret zammında son gelişmeler… Temmuz ayına kısa bir zaman kala asgari ücret zammında son gelişmeler yakından takip ediliyor. Son olarak 2023 yılında net asgari ücret 8 bin 506 liraya yükseltildi. Normal şartlarda asgari ücret her yıl işçi sendikası, işveren sendikası ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen tespit komisyonunda yeniden belirleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada asgari ücrete ara zam yapılacağını ifade etmişti. Bakan Bilgin ise asgari ücrette 500 dolar vurgusu yaptı. Asgari ücrette ara zam ve refah payı olup olmayacağı araştırılıyor. Peki Asgari ücret ne kadar olacak? İşte, Asgari ücret Temmuz zammında son durum…   ASGARİ ÜCRET TEMMUZ’DA NE KADAR OLACAK? Asgari ücret zammıyla ilgili beklenen son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.Bakan Bilgin, asgari ücrette %70 artış istendiğine dikkat çekerek “Siz asgari ücreti yüzde 70 artırdığınız zaman üsttekiler de yüzde 70 artış istiyorlar" diyorlar. Asgari ücretle ilgili bir tarihsel bir adım attık, geliri vergi dışı bıraktık. Asgari ücretten 1 buçuk yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz.” ifadelerini kullandı. Açıklamasının devamında Ocak ayında Cumhuriyet tarihinin dolar bazında en yüksek seviyelere çıktığına vurgu yapan Bilgin “ Temmuzda da aynısını yapacağız. Benim oradaki yaklaşımım şudur, aşağı yukarı 500 dolar civarında, ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir. Çalışmalarımız hazır.” dedi.  
Asgari ücret zammı 2023 temmuz ayı için gözler yapılacak açıklamalarda.

Asgari ücret ne kadar olacak sorusu, Temmuz ayının işaret edilmesiyle birlikte merak konusu olmaya başladı. Asgari ücret sadece çalışanların maaşları değil diğer pek çok ödeme hesaplanırken de dikkate alınıyor. Staj ücreti, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, işsizlik maaşı ve bazı ödemeler asgari ücret baz alınarak hesaplanıyor. Özel sektör çalışanlarının maaşlarında yapılacak zam oranlarında asgari ücret belirleyici oluyor. Asgari ücrete refah payı eklenmesi gündemde. Son olarak 2023 yılında en düşük emekli maaşı 5 bin 500 liradan 7.500 liraya yükseltildi. En düşük kamu işçisi maaşı 15 bin lira olurken, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük memur maaşlarının 22 bin lira seviyelerine çıkacağını söyledi. Bu gelişme sonrası Temmuz’da Asgari ücrete yapılacak ara zam oranları merak ediliyor. 8 bin 506 lira olan asgari ücretle memur, emekli maaşı arasındaki makas açıldı. Peki Asgari ücret Temmuz’da ne kadar olacak? İşte, Asgari ücret zammında son gelişmeler…

Temmuz ayına kısa bir zaman kala asgari ücret zammında son gelişmeler yakından takip ediliyor. Son olarak 2023 yılında net asgari ücret 8 bin 506 liraya yükseltildi. Normal şartlarda asgari ücret her yıl işçi sendikası, işveren sendikası ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen tespit komisyonunda yeniden belirleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada asgari ücrete ara zam yapılacağını ifade etmişti. Bakan Bilgin ise asgari ücrette 500 dolar vurgusu yaptı. Asgari ücrette ara zam ve refah payı olup olmayacağı araştırılıyor. Peki Asgari ücret ne kadar olacak? İşte, Asgari ücret Temmuz zammında son durum…

 

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ’DA NE KADAR OLACAK?
Asgari ücret zammıyla ilgili beklenen son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.Bakan Bilgin, asgari ücrette %70 artış istendiğine dikkat çekerek “Siz asgari ücreti yüzde 70 artırdığınız zaman üsttekiler de yüzde 70 artış istiyorlar" diyorlar. Asgari ücretle ilgili bir tarihsel bir adım attık, geliri vergi dışı bıraktık. Asgari ücretten 1 buçuk yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında Ocak ayında Cumhuriyet tarihinin dolar bazında en yüksek seviyelere çıktığına vurgu yapan Bilgin “ Temmuzda da aynısını yapacağız. Benim oradaki yaklaşımım şudur, aşağı yukarı 500 dolar civarında, ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir. Çalışmalarımız hazır.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.