Yurt Dışı Değişim Programları Anlatıldı

Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğü, Erasmus-Mevlana-Farabi Programları Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirdi.

Online olarak düzenlenen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Üniversitemizin yurt dışı çalışmalarının sürekli olduğunu, ancak korona virüsü salgını sürecinde biraz yavaşlama olduğunu ifade etti. Yurt dışı hareketliliğinin önemine de değinen Prof. Dr. İlhan Genç, etkinliğin herkes için faydalı olmasını temenni ederek, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç’in konuşmasından sonra Koordinatörlüğümüzün yaptığı çalışmalar hakkında kısa bir bilgi veren Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Şahin Çaylı, Üniversitemizin yurt içi ve yurt dışı birçok üniversiteyle, öğrenci ve öğretim elemanlarına yönelik çok sayıda değişim programı anlaşması yaptıklarını ifade etti. Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nün kağıtsız başvuru sürecini başlattığını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Şahin Çaylı, Erasmus-Mevlana-Farabi programlarına başvuru yapacak öğrenci ve personelin dijital olarak formları doldurabildiklerini dile getirdi. Üniversitemizin dünya üniversiteleri içerisinde yer alması için her türlü çalışmayı sürdürdüklerini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Çaylı, bilgi almak isteyenlere mail yoluyla, telefonla ya da yüz yüze her türlü yardımcı olduklarının altını çizdi.

Gerçekleştirilen açılış konuşmalarından sonra Ögr. Gör. Beyza Şahin “Erasmus Öğrenim Hareketliliği”, Sultan Bilgiç “Erasmus Staj Hareketliliği”, Öğr. Gör. Kağan Güney “Mevlana Hareketliliği” konu başlıklarında sunum yaparken Hayat Çulcu ise “Farabi Hareketliliği” hakkında katılımcıları bilgilendirdi.