Terörist Düzce'de Türkiye’de aranıyorlar! Bulana 3.5 milyon TL Ödül!

İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan terörden arananlar lisetesindeki Düzceliler dikkat çekiyor. Silahlı Terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak suçundan aranan Düzcelilerden bir isim için görenlerin haber vermesi halinde 3 milyon TL ödül verileceği duyurulurken diğer terör örgütü üyeleri için ise 500 bin TL ödül kondu.

İçişleri bakanlığınca 2015 yılında oluşturulan ve düzenli olarak güncellenen terör suçlarından arananlar listesinde yer alanlar PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi çeşitli terör örgütlerindeki faaliyetleri nedeniyle örgütle ilişkilerine, ellerindeki bilgilere ve katıldıkları terör faaliyetlerine göre renk kodlarında ve ödül miktarlarında aranan teröristler görenlerin, yerini bilenlerin haber vermesi halinde taahüt edilen ödülleri de alıyor ve kimlikleri de gizli tutuluyor. 

Hain darbe kalkışması yapan FETÖ/PDY üyesi olmaktan aranan Düzce doğumlu söz konusu 4 şüpheliden biri, toplam 3 milyon lira değerinde para ödülü bulunan mavi listede yer alıyor.

Mavi listenin aranan isim, 1972 doğumlu ve FETÖ/PDY terör örgütüüyesi olmakla suçlanan Hamza Sevinç.Diğer aranan Düzceliler ise 500 bin liraya kadar para ödülü bulunan gri listede yer alan Akif Keskin, Ziyaeddin Eren ve Ali Matur. 

Hem ulusal güvenliğin sağlanması hem de terörle mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla yürütülen çalışmalar çerçevesinde yetkililer vatandaşlardan gerekli bilgilere sahip olmaları halinde güvenlik güçlerine ihbarda bulunulmasını istiyor.