Kızılcık Şerbeti afişi ne anlatıyor? Emrah Altıntoprak'la Kaan Taşaner tepkilerinde haklı mı?

Kızılcık Şerbeti yeni sezona yüksek bir reytingle başladı ancak yeni sezon afişi kazan kaldırttı. Önce Mustafa karakterini oynayan Emrah Altıntoprak, sonra da Giray karakterini oynayan Kaan Taşaner; Kızılcık Şerbeti dizisi afişinde yer almamalarına tepki gösterdiler.

Söz konusu afişte; Barış Kılıç, Evrim Alasya, Ahmet Mümtaz Taylan, Sıla Türkoğlu, Sibel Taşçıoğlu Kolçak Köstendil, Doğukan Güngör, Feyza Civelek, Şebnem Bozoklu, Ceren Yalazoğlu Karakoç ve Özge Özacar yer aldı.

KAAN TAŞANER'DEN KIZILCIK ŞERBETİ EKİBİNE AĞIR SÖZLER
Dizinin afişinde yeni sezon oyuncularından Şebnem Bozoklu'ya yer verildi ancak geçen sezon dahil olup başrol Doğa karakterinin eşi Giray rolünü oynayan Kaan Taşaner, kendisine afişte yer bulamadı.

Instagram hesabından paylaştığı yazıyla ateş püsküren Taşaner, şu ifadeleri kullandı ve yazıyı hesabında sabitler sekmesine ekledi:

"Saygının yokluğu, açıkça yapılan bir hakarete nazaran az saldırgan olsa da aynı derece yaralayıcı bir hal alabilir. Örneğin, karşıdaki insana hakaret edilmiyordur ama onun bir insan olarak varlığı da tanınmıyordur Bu kişi, varlığı önem arz eden tam bir insan olarak görülmüyordur. Bir toplum yalnızca birkaç kişiyi ayırıp geri kalan kitlelere bu şekilde davrandığı zaman bu bir saygı kıtlığı yaratır. Sanki bu kıymetli cevherden herkese yetecek kadar yokmuş gibi. Çoğu açlıklar gibi; bu kıtlık da insan yapımıdır, yiyeceğin aksine saygının hiçbir maliyeti de yoktur. O zaman niçin saygı bu kadar kıt olsun ki?"


Emrah Altıntoprak ise yapmış olduğu efekt ile kendisine afişte yer vermeyi seçti. Bu hareketler sonrası şu soru sorulmaya başlandı: Emrah Altıntoprak ile Kaan Taşaner tepkilerinde haklılar mı?

Öncelikle tartışmalara neden olan Kızılcık Şerbeti afişine bakalım!

DİZİ/FİLM AFİŞ BİZE NE ANLATIR?
Uzun soluklu ve oyuncu değil de hikaye bağlamında ilerleyen projelerin afişleri seyirciye her zaman, yeni sezon hakkında bilgi verir. Karakterlerin oturuş ve birbirlerine karşı duruş pozisyonları dahi, hikaye hakkında belli başlı ipuçları verir.

KIZILCIK ŞERBETİ YENİ SEZON AFİŞİ NE ANLATIYOR?
Kızılcık Şerbeti'nin ikinci sezonunda Nursema'nın yer almaması tepki toplamıştı. Bu nedenle de Nursema'nın üçüncü sezon afişinde yer almış olması sürpriz olmadı. Meri karakterinin, Abdullah'ın kendisine kurmak istediği yeni hayat düzeninde önemli bir rolde yer alacağı oldukça belli bir durum. Alev karakterinden oluşan boşluğu doldurmak amacıyla geldiği de biliniyordu.

Kızılcık Şerbeti ikinci sezon afişi

Doğa ile Fatih'in hikayesinde afişe bakıldığında Görkem'in etkili bir güç olduğu izlenimi veriliyor. Ancak Doğa'nın yapmış olduğu Giray evliliği de aslında iki karakterin var olan birleşme ihtimalini etkiliyor. Bu nedenle; afişte Giray'a yer verilmemiş olması, karakterin Görkem kadar bu hikayedeki etkisinin çok da güçlü olmadığı fikrini uyandırabilir.

Afişte dikkati çeken bir diğer isim ise Nilay. Senaristin kızı olması nedeniyle oldukça tepki çeken Feyza Civelek'in afişte yer alması da, sosyal medyada tepki topladı. Mustafa dururken Nilay neden afişte yorumları da gelmedi değil. Nilay karakteri her şeyi ortaya çıkarışıyla iki sezondur hikayenin değişiminde büyük bir güç konumunda. Onun bu afişte yer alması da; yine Nilay'ın benzer olaylar sergileyeceği mesajını veriyor. Yine afişteki konumuna bakılırsa da; Meri ve Abdullah hikayesinin ortaya çıkışında da etkili sebep olacağa benziyor.


Mustafa karakteri yeni sezon ikinci bölümde amcasından yana oy kullanışı ve artık kendim için bir şey yapmak istiyorum sözleriyle ailesine karşı resti çekti ve Ünal ailesinde Fatih ile Mustafa arasında da yeni bir güç savaşı başladı. Bu durumun tüm sezona etki edeceği muhakkak. Bu sebeple; Mustafa'nın da afişte yer alması olması gereken durumlardandı.