İsrail çocukları öldürmeye devam ediyor Biri bebek 19 kişi şehit oldu

Filistin haber ajansı WAFA'nın yerel kaynaklardan aktardığı bilgiye göre, İsrail savaş uçakları Gazze kentine bağlı Et-Tuffah ve Eş-Şucaiyye mahallelerinde üç eve saldırı düzenledi.

Saldırılarda aralarında bir bebek, kadın ve çocukların da olduğu 19 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

ŞİMDİYE KADAR 15 BİNDEN FAZLA ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ
Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamaya göre, İsrail saldırıları altındaki bölgede şimdiye kadar 15 binden fazla çocuk hayatını kaybetti.

34 binden fazlası yaralanırken yaklaşık 4 bin çocuğun ise enkaz altında kaybolduğu ve hala bulunamadıkları ifade edildi.

Bölgeye yapılan saldırıların insani krizi derinleştirdiğine vurgu yapılan açıklamada yardımların engellenmesiyle içme suyu bulmak her geçen gün zorlaşıyor.

Gazze'de 82 bin çocukta ise yetersiz beslenme semptomları kendini gösteriyor.

200 ÇOCUK KAÇIRILDI
İsrail ordusunun en az 200 Filistinli çocuğu kaçırdığına vurgu yapılan açıklamada, Gazze'de 17 bin çocuğun yetim kaldığı, bunlardan yaklaşık 510 çocuğun da annesini kaybettiği vurgulandı.

Gazze Şeridi'nde 700 binden fazla çocuğun yaşadığı yerden göçe zorlandığı aktarılan açıklamada, İsrail ordusunun saldırılarında 650 bin çocuğun yaşadığı evin yıkıldığı kaydedildi.

Açıklamada 625 bin çocuğun İsrail saldırıları nedeniyle eğitim alamadığına dikkat çekildi.

ÇOCUKLAR İÇME SUYU BULAMIYOR
Gazzeli çocukların içme suyu bulamadığı belirtilen açıklamada, çocukların yüzde 98'inin günlük 3 litreden az suya erişebildikleri aktarıldı.

Açıklamada, "3 bin 500 kronik hastalığı bulunan çocuk, yetersiz beslenme ve gerekli tıbbi bakımın olmayışı nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya." ifadeleri kullanıldı.

Gazze'de ayrıca anne karnındaki 60 bin bebeğin bombaların ve patlayıcıların etkisiyle düşük, ölüm ve engelli doğma gibi tehlikelere maruz kaldığı bildirildi.