Aras Bulut İynemli'nin Deha dizisinde Ezel etkisi!

Deha dizisi ilk bölümüyle ekrana geldi. Aras Bulut İynemli'nin başrolü olduğu dizi için söylenecek çok şey var. Ama en dikkat çekeni kuşkusuz ki; aile hikayesi ve çekim teknikleri bazında Aras Bulut İynemli'nin bir önceki işi olan Çukur'a benziyor oluşu. Özellikle Çukur'a benzetilme noktası, sosyal medyanın gündeminde olan bir konu. Yeni sezona başlayan pek çok dizi içerisinde; teknik kullanımı, hikayeyi işleyişi, oyunculukların doğallıkla örtülü performesi ve içi oldukça dolu olan intikam süreci özellikleriyle oldukça ön plana çıkıyor. Fakat kimsenin fark etmediği bir benzerlik detayı da, dizinin tam da göbeğinde duruyor. Herkes Çukur'u öne sürerken, Deha'nın asıl benzediği hikayenin Ezel olduğunu kaç kişi fark etmiş olabilir?

Gelin biz; Deha dizisiyle Ezel'in benzerliklerine yakından bakalım!

DEHA İLE EZEL ARASINDAKİ 4 TEMEL BENZERLİK
1 - "İntikam soğuk yenen bir yemektir"

Her iki dizide de temel hikayemiz intikam duygusu üzerine kurulu. Genç bir adamın, hayatını tümden değiştiren insanlara karşı, kimliğini değiştirerek bir intikam alma sürecine girmesi seyirciyi içerisine çekiyor.

2 - "Bir akıl hocası her zaman doğru adımlar attırır"

Her iki karakterin de bu yolculukta bir akıl hocası bulunuyor. Plan oldukça riskli ve hataya asla açık değil. Bu da, denge unsuru bir gücün ana karakterin her zaman yanında olmasını gerektirir.

3 - "Zeka bir adım öne götürür"

Deha dizisinde ön plana çıkan şey; karakterin zekası. Aynı durum Ezel'de de mevcuttu. Karakterimiz tüm oyunu, zekasıyla yönetiyordu.

4 - "Aile her şeyden önce gelir"

Deha'da karakterimizin kardeşi hayatını kaybediyor ve bu onu, intikam öyküsünde kamçılayan en büyük itici güç oluyor. Ki ailesi de onun için hep önemli konumda. Nitekim bu durum Ezel'de mevcut. Eyşan'ın ihanetinde kardeşinin durumu ön plana çıkıyordu. Ezel de intikam öyküsünde, ailesini hep ön planda tutuyordu.