Çocuk oyun parkları için vatandaştan örnek çağrı

Sıcakların bunaltıcı seviyelere ulaştığı Düzce’de çocuklarını oyun parklarına götüren vatandaşlar, Türkiye’ye emsal olabilecek çağrı yaptı. Vatandaşlar ellerinde ağızlarında sigara ile oyun parklarına çocuklarını getire anne va babaların kötü örnek olduğunu belirterek; “Hem çevre ve görüntü kirliliği oluyor hem de çocuklara kötü örnek bu ned3enle parklarda sigara içilmesi yasaklansın” çağrısı yaptı. Sıcak ve bunaltıcı hava Düzcelilerin şehir merkezindeki parklara akın etmesine neden oluyor. çocuklarının enerjilerini atması için anne ve babalar çocuk oyun parklarının da bulunduğu alanlarda vakit geçirmeyi tercih ediyor. Ancak parklardaki çocuklara kötü örnek teşkil eden görüntüler de bazı vatandaşları rahatsız ediyor. Özellikle oyun parklarına çocuklarını ağzında veya elinde sigara ile getiren anne ve babalar, parkta oynayan minikler için kötü örnek teşkil ediyor. 

Sigara içmeye anne ve babalar çocuklarına sigarayı açıklamakta zorluk çektiklerini belirterek, sigaranın çocuk oyun parklarında yasaklanmasını istiyor.  Düzceli Mithat Çebi, neden oyun parklarında sigaranın yasaklanması gerektiğini açıklayarak şunları söyledi; “Oyun parkına getiren bazı anne ve babalar ağızlarında sigara ile çocuklarını oyun parkındaki oyuncaklara bindiriyor, onların başında bekliyorlar. Anne ve babaları ağzında sigara ile gören minikler ise sigaranın zararlı olduğunu heryerde duyuyor ancak anne ve babaların elinde, ağzında görünce zararlı şeyi neden büyükler içiyor diye sormadan edemiyorlar.

Gelecekte de şimdinin minikleri aynı şeyi yapıyor. Ayrıca biten sigaraları da o anne ve babalar çöp kutuları olmasına rağmen yerlere atıyorlar. Bu da hem görüntü hemde çevre kirliliğine neden oluyor. Oysa belediye meclisinin alacağı karar ile sadece çocuk oyun parklarında sigara içmek yasaklansa ve bu levhalarla duyurulsa, Yasağı uymayanlara ise oyun parkındaki görevliler tarafından ceza yazılsa çok güzel olur. Ayrıca caydırıcı da olur ve bütün Türkiye’ye Düzce örnek olmuş olur” dediler.