Atatürk’ün adını verdiği köyde törenler düzenlendi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ankara’dan İstanbul’a giderken uğradığı ve köy ismini verdiği Selamlarda 90 yıllık gelenek bozulmadı ve çeşmeden ayrına ikramı yapıldı. Törenlerin sonunda köyde bulunan Atatürk Müzesini gezen Vali Selçuk Aslan hediye edilen Türk Bayrağını öperek teslim aldı. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün, 18 Temmuz 1934’te Ankara’dan İstanbul’a giderken Düzce’nin Gümüşova ilçesine bağlı o günkü adıyla İbrahimağa olan köye uğradı. Köylülerin elinden ayran içen Atatürk, köylülerle sohbetinde köyün adının selamlar olması talimatını verdi.

O günden sonrada Atatürk’ün ismini verdiği Selamlar Köyü’nde Modern Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün köye gelişi düzenlenen törenlerle kutlanmaya başladı. 90. Yılında da unutulmadıAtatürk’ün Selamlar Köyüne gelişinin 90. Yılı yapılan törenlerle kutlandı. Törene Vali Selçuk Aslan, Gümüşova Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, Gümüşova Belediye Başkanı Kenan Subekçi, İGM Başkanı Fazlı Koç, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç, AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Mehteran eşliğinde kortej yürüyüşüyle başlayan programda, Vali Aslan’a gelenekselleşen çeşmeden akan ayrın ikram edildi.



“Düzce ilinde cumhuriyetimizin gelişmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz”
Düzce Valisi Selçuk Aslan, 18 Temmuz gününün önemine vurgu yaptığı konuşmasında, “Düzce vilayeti olarak Cumhuriyetimizin ilerlemesi ve güçlenmesine katkı sağlamak için var gücümüz ile mücadele edeceğiz” dedi.



Bayrak sevgisi ön plana çıktı
Vali selçuk Aslan ve Protokol üyeleri program sonunda köyde bulunan Atatürk Müzasini gezdi. Vali selçuk Aslan’a köyde ki çocuklar Türk Bayrağı hediye etti. Türk Bayrağını alan Vali selçuk Aslan Bayrağı 3 defa öperek katladı ve teslim aldı. Ardından Türk Bayrağı sevgisdi hakkında çocuklara bilgiler verdi. Ardından Müzeyi gezen Vali Aslan ve protokol üyeleri Müze özel defterini de imzaladı.