İddialara Diyanet-Sen’den cevap geldi

Geçtiğimiz günlerde Körpeşler Mahallesinde genç bir erkek çocuğunun kuran öğrenmek istemesine rağmen görevlilerin kendisini kabul etmediği şeklinde yapılan ihbarı değerlendiren Düzce Hür Haber gazetesi konuyu haberine taşımıştı. Haberin ardından harekete geçen Düzce Valiliği detaylı inveleme yapmıştı. Diyanet-Sen’de haberimiz sonrası harekete geçti. Sendika Başkanı Hakan Zeren gazetemize açıklama gönderdi.

Düzce Hür Haber Gazetesinin instagram sayfasına Körpeşler Mahallesinde 17 yaşındaki bir gencin kuran öğrenmek istemesine rağmen gezdiği 4 camiden geri çevrilidiği şekilinde ihbar gelmişti. Haber Merkezimizde gelen ihbar üzerine konuyu aile ile görüşerek haber yapmıştı.

Haberimizin ardından hemen harekete geçen Düzce Valiliği detaylı inceleme ve soruşturma yaptı. Ardından Düzce Diyanetbir-Sen yetkilileri de bölgede bulunan din görevlileri ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılan çalışmaların ardından Diyanetbir-Sen Düzce Şube başkanı Hakan Zeren gazetemize açıklama gönderdi. Hakan Zeren açıklaması şu şekilde; “Diyanet İşleri Başkanlığınca 2024 yılı Yaz Kur’an Kursları, Erkek - Bayan Kur’an Kursu öğreticilerimiz ve Din Görevlilerimiz tarafından açılmış olup, bu kurslarımızda Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler dersleri verilmektedir. Bu eğitimler Kadrolu, sözleşmeli ve Fahri öğreticilerimiz tarafından yürütülmekte olup, bu Eğitimlerden Camilerimize ve Kurslarımıza gelen 22 Yaş altı Erkek ve Kız tüm öğrencilerimiz faydalanmaktadır ve Müracaat eden hiçbir öğrencimiz geri çevrilmemektedir.

Hal böyle iken, Körpeşler bölgemizde 17 yaşında ki bir Kızımızın ( daha sonra erkek olarak düzeltildiği anlaşılmaktadır) 4 Cami görevlisi tarafından kurslara kabul edilmediği şeklinde, Hür Haber Gazetesinin sosyal Medya hesabına ihbarda bulunulduğu ve mağdur edildiği bilgisi basına yansımıştır. Gerek sendikamız Diyanet-Sen, gerekse İl Müftülüğümüz tarafından yapılan araştırmalarda, bölgede görev yapan cami görevlilerimize ve Kur’an Kursu hocalarımıza böyle bir talebin gelmediği, yapılan ihbarın asılsız ve yalan olduğu tespit edilmiştir. Diyanet-Sen Şube Başkanımız, haberi yapan Hür Haber yetkilisiyle konuyu görüşmüş, asılsız ihbarlara itibar edilmemesini, bu ve benzeri olaylarda gerek sendikamızdan (Diyanet-Sen ) gerekse il Müftülüğümüzden doğru bilginin alınması konusunda fikir birliğine varılmıştır.” İfadelerine yer verdi.