Artan şikayetler polisi harekete geçirdi

Tehlikeye sokan motosiklet kullanıcılarına yönelik olarak Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince gece uygulaması yapıldı. Yapılan denetimlerde çok sayıda sürücüye cezai işlem uygulandı.

Yazın gelmesi ile birlikte motosiklet kullanıcılarının sayısı da ciddi oranda arttı. Hem şehir merkezinde sıkışan trafikte ilerlemek hem de otomobile göre daha kolay kullanımı ile ulaşımda pratik olan motosikletler, zaman zaman ise sürücülerinin hatalı ve kural tanımaz kullanımı nedeniyle trafiği tehlikeye sokabiliyor. Sık sık yaşanan motosiklet kazalarında ise onlarca motosiklet kullanıcısı yaralandı veya hayatını kaybetti.

Yaşanan motosiklet kazalarının önüne geçebilmek, kuralsız ve tehlikeli motosiklet sürücülerinden dolayı artan şikayetler nedeniyle Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince il merkezinde akşam saatlerinde 11 ekip, 30 personel ile denetim yapıldı.

Huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, her zaman ve her yerde güvenlik güçlerimizin varlığının vatandaşa hissettirilmesine yönelik yapılan uygulamada; 148 şahıs, 91 motosiklet sürücüsü denetlendi. Toplam 64 bin 506 TL idari para cezasının uygulandığı denetimlerde 4 motosiklet trafikten men edildi