Fatih Melih Maradit Kimdir? Nereli? Biyografi

Görevlendirme ile ilgili yapılan açıklamada “Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından, ilimiz saklı kalan doğal güzelliklerini gün yüzüne çıkarmak, turizm potansiyelini harekete geçirmek ve Düzce mutfağının kurumsallaşmasını sağlamak üzere kurulan BelTUR A.Ş., stratejik plan ve hedefler doğrultusunda hizmet çeşitliliğini her geçen gün artırmaktadır. İlimiz potansiyelini öne çıkaracak yatırımları hayata geçirmek ve kentimizin tüm değerlerini hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda tanıtmak üzere, Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü'nün tensipleri ile gazeteci-yazar Fatih Melih Maradit Başkan Danışmanı olarak görevlendirilmiştir” denildi.

Fatih Melih Maradit Kimdir?

09 Şubat 1963 Düzce’de doğan Fatih Melih Maradit, bölgenin duayen gazetecisi merhum Bedrettin Maradit’in küçük oğlu.

İlk, orta ve lise eğitimini Düzce’de tamamlayan Maradit, İktisat Fakültesi mezunu.

Maradit, 26 Nisan 1951 yılında Bedrettin Maradit tarafından kurulan Düzce’nin en eski gazetesi Düzce Postası’nda gazetecilik mesleğine çok genç yaşlarda (1980) başladı.

Maradit ailesi 1989 yılında Bolu’da Bolu Gündem Gazetesini kurunca, Genel Yayın Yönetmenlik görevini Fatih Melih Maradit üstlendi. 20 yıl bu gazetenin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeniydi. Bolu’da ayrıca 2013 yılında kurulan Gazete 14’ün de Genel Yayın Yönetmenliği görevini de bir süre sürdürdü.

Bolu’da bir dönem Bolu Merkez Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Maradit, daha sonra Köroğlu Gazeteciler Cemiyeti İstişare Kurulunda görev aldı.

Bir dönem Öney ailesi ile birlikte Düzce TV’yi de satın alan Maradit ailesi, MTV olarak sürdürdükleri yayınlarında Bolu stüdyolarının başında da yine Fatih Melih Maradit vardı.

Fatih Melih Maradit halen; Maradit-Can ortaklığıyla 2010 yılında Düzce’de yayın hayatına başlayan Gazete burasıdüzce’nin Genel Yayın Yönetmeni.

Öte yandan; 81 vilayette ve birçok ülkede faaliyet gösteren Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) Düzce Temsilcisi olan Maradit, ayrıca KGK Kültür ve Tarih Kurulu’nda Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta.

Fatih Melih Maradit evli ve 3 çocuk babası.