Hani aslan yattığı yerden belli olurdu?

Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri aralıksız çalışmasına karşın vatandaşların sorumsuz davranışları bütün çalışmaları baltalıyor.  Bütün temizlik çalışmasını belediye ekiplerinden bekleyen vatandaşlar, mahalle ve sokakları çöplüğe çeviriyor. 

Düzce’de Kurban Bayramı sonrası havalarında iyice ısınmasıyla özellikle salgın hastalık, kötü koku ve görüntü kirliliği ile sivrisinek gibi zararlı haşerelere karşın Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri teakuuza geçti. Ancak “Aslan yattığı yerden belli olur” ve “Temizlik imandandır” gibi atasözlerimize karşın mahalle ve sokaklarda vatandaşların duyarsızca attığı çöpler ekiplerin çalışmalarını sekteye uğratıyor. 

Düzce Belediyesi tarafından evlerde atıkların dönüşümü için başlatılan yerinde atık dönüşümü kampanyaları da sonuç vermeyince vatandaşlar, çöp konteynırlarını devirmeye, çöplerini sağa sola atmaya devam ediyor. Sonrasında ise yaşanan görüntü kirliliği yine mahalle ve sokaklardaki vatandaşları rahatsız ediyor. Vatandaşlar ise temizlik konusunda hiçbirşey yapmadan belediye ekiplerinden bütün şehri temizlemesini beklerken duyarlı Düzcelilerde çöplerini sağa sola atan, çöp konteynırlarını devirerek nahoş görüntü oluşturanlara tepki gösteriyor.