Depremin merkez üssünde yıkılan cami 20 ayda ibadete yeniden açıldı

Gölyaka İlçesi Sarıdere Köyü merkez üssü olan 5.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören cami 20 ay içinden yeniden yapılarak hizmete açıldı. Selavatı şeriflerle açılışı yapılan cami’de kılınan ilk cuma namazı ile ibadete başlandı. Düzce’nin Gölyaka İlçesi’ne bağlı SarıDere Köyü merkezli 23 Kasım 2022 tarihinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde köyün camisi ağır hasar almıştı.

Daha sonra yıkılan Sarıdere Köyü Camii 1 buçuk yıllık çalışma ile yapılarak yeniden ibadete açıldı. Törenle yapılan cami açılışına Vali Selçuk Aslan, Milletvekili Ercan Öztürk, protokol üyeleri ve köylüler katıldı. Açılışta konuşan Milletvekili Ercan Öztürk, 2022 yılında meydana geken depremde Düzce il Geleninde 25 caminin yıkıldığını belirterek; “Şİlimizde bundan 1 buçuk yıl önce meydana gelen depremde ilimiz genelinde 25 cami yıkılmıştı.

Ancak Sarıdere Köyü Camisi’nin daha başka önem daha var. Bu cami birlikteliğin el ele verince neler yapılabileceğinin de göstergesi. O nedenle önemli” dedi.Vali Selçuk Aslan ise konuşmasında; “Düzcemizde 25 camimiz depremde hasar görmüş ve yıkılmıştı.

Ardından 6 Şubatta asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem meydana gelmesine rağmen milletimizin ve devletimizin işbirliği ile camimiz yapılarak yeniden ibadete açıldı” diye konuştu. Konuşmalarında ardından yapılan dua ile ibadete açılan caminin açılış kurdelesin ise köyde bulunan çocuklar kesti. Açılışın ardından depremde yıkılan ve yeniden yapılan camide ilk cuma namazı kılındı.