Geziler Köylülere Kapatıldı mı?

Köy, ilçe merkezi fark etmeksizin her gün yapılan gezilerin Ramazan Ayına kadar ve Ramazan ayı boyunca devam edeceği de duyuruldu. Bu gezilere Akçakoca ilçe merkezinde oturanların yanı sıra köylerinden de yaklaşık 3 binden fazla Akçakocalı gezilere katıldı. 

Ancak Pazar günü yapılacak olan gezi için Dadalı Köyü’nden başvurular olunca, belediyeden köylerde oturanların bu gezilere katılamayacağı belirtilerek başvuruları iptal edildi. Akçakoca Belediyesini arayan vatandaşlara ise köylerden katılımcı alınmayacağı açıklaması yapıldı. 
Haber merkezimizi arayan vatandaşlar Akçakoca Belediyesi’nin son dakikada aldığı kararı eleştirerek; “Kültür gezileri kapsamında olan organizasyonda, yaşanan olayda haftasonu yani pazar günkü katılımcılara son iki gün kala gelemeyecekleri bildiriliyor. Belediye yetkilileri açıklamalarında köylerden katılım olmadığı belirtildi ancak cumaya kadar 3 binden fazla kişiyi götürdüler. Hemde köy ve merkez ayrımı yapmadılar. En azından bu seferlik  iptal etmeyelim insanlar hazırlanmış plan yapmışlar deyip bir dahaki köy başvurularını almayabilirlerdi. Bu kararın Dadalı Köyü’nden başvuru yapanlara geldiğinde CHP Belediye Başkan Adayı Fikret Albayrak’ın köyü olması ve başvuranlar arasında Albayrak soy isimli kişilerin olmasının etkili olduğunu düşünüyoruz”
Akçakoca Belediyesi’nin mağdur olan vatandaşlara karşı tavrı ise merak konusu oldu