Ayda 6 kilo yağdan verdiren tilya kürü! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu garanti veriyor! Günde 3 bardak içen mum gibi eriyor

Özellikle kalın ve bol kıyafetlerin çok daha fazla giyilmeye başlandığı, evlere kapandığımız kış günlerinde bazen ölçü kaçabiliyor. Abur cuburlar, gece atıştırmalıkları, kullanılan takviyeler ve ilaçlar, sağlıksız beslenme, düzensiz uyku ve daha nice sebeple kilo artışı gözlemlenebiliyor. Yaz aylarında özellikle çok daha fit bir görünüme kavuşmak için şimdiden önlem almak da önem taşıyor. İşte Saraçoğlu'nun tarifini verdiği, günde 3 kez içeni mum gibi eriten o tarif!

 

TİLYA KÜRÜ

Zayıflamada son derece etkili olan tilya kürü, ismi sık duyulsa da hemen hem kimsenin detaylarına hakim olmadığı bir zayıflama formülü olarak biliniyor. Saraçoğlu'nun diyetsiz zayıflattığını söylediği bu tarifi her gün içenler 1 ay içerisinde 4-6 kilo arasında veriyor!

Tilya kürünü yapmak için gerekli olan malzemeler arasında;


10 gr ıhlamur çiçeği,

5 gr altın otu,

10 adet kuşburnu,

1 litre klorsuz su yer alıyor.

TİLYA KÜRÜ YAPILIŞI


Tilya kürünü yapmak için ilk olarak klorsuz suyu bir tencere veya geniş bir demlik içerisine alıp kaynatmak gerekiyor. Suyun daha hızlı kaynamasını sağlamak için kettle da kullanılabiliyor.

Kaynar su ocaktayken içerisine sırasıyla ıhlamur ve kuşburnu atılıyor.

5 dakika kadar bu malzemeleri bir arada kaynattıktan sonra karışım içerisine altın otunu eklemek gerekiyor.

Altın otu ile birlikte de 2-3 dakika kadar daha kaynatılan karışım sonrasında ocaktan alınıyor.

Karışım ılık hâle geldikten sonra süzerek günde 3 kez olacak şekilde tüketmek mümkün oluyor.

TİLYA KÜRÜ NASIL TÜKETİLİR?


Hazırlanan tarifin aynı gün içerisinde tüketilmesi de önem taşıyor. Vitamin ve minerallerin ölmemesi adına belirli aralıklarla 3 seferde içilen çay, 1 ay kesintisiz olarak kullanılabiliyor. 1 aylık kullanım sonrasında ise minimum 1 hafta olacak şekilde kullanıma ara vermek önem taşıyor.

Elbette ki bu kullanım süresi ve sıklığı kişisel faktörlere göre değişkenlik gösterebiliyor. Hamileler, kronik hastalar ve ergenlerin-çocukların bu karışımı doktor onayı almadan tüketmesi önerilmiyor. Tilya kürünü tüketirken içerisine limon sıkarak ve çubuk tarçın ekleyerek de etkisini artırmak mümkün oluyor.

TİLYA KÜRÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?

Tilya kürünün en önemli faydası metabolizmayı önemli ölçüde artırması oluyor. Hızlıca yağ yakmaya yardımcı olan tilya kürü, tokluk hissi yaratarak aşırı yemenin önüne geçiyor. İbrahim Saraçoğlu tarafından tavsiye edilen bu tarif sayesinde sindirim ve mide problemleri de giderilerek ölçülü ve rahat bir tüketim destekleniyor.

Mide bulantısı, gastrit, ağrı gibi sorunları da ortadan kaldıran tilya kürü sayesinde rahat ve etkili bir hazım süreci sürdürülebiliyor. Şekersiz bir karışım olduğu için de rahatlıkla tüketilebilecek olan bu bitki çayını, çok az bal kullanarak tatlandırmak da mümkün oluyor. Metabolizmanın dengeli şekilde çalışmasını destekleyen tilya kürü sayesinde hızlıca kilo vermek mümkün oluyor.

Leptin hormonunun uzun salınımlı olmasını sağlayan tilya kürü sayesinde gereksiz açlık krizleri önleniyor ve uzun süreli tokluk hissi vücuda hakim oluyor. İltihapla savaşmaya ve hormonları dengelemeye yardımcı olan tilirosid ve kaempferol gibi güçlü antioksidanlar içeren ıhlamur da bağışıklığı güçlendirici etkisi ile karışımın çok daha faydalı olmasını sağlıyor.