100. Yılın anısına bisikletle Türkiye’yi dolaşıyor

Ordu Korgan’dan Bisikletiyle yola çıkan sporcu Mustafa Taşyıldız, Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılı coşkusunu bisiklet turu ile anlamlandırıyor. Hakkari,den Edirne’ye, İzmir’den Artvin’e kadar 5 bin 555 kilometre yol kat edecek olan Taşyıldız, geçtiği etaplara ise ülkeye ve gittiği şehre maal olmuş önemli şahsiyetlerin isimlerini veriyor.Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş yıldönümüne anlam katmak isteyen Bisiklet sporcusu Mustafa Taşyıldız, Ordu’nun Korgan ilçesinden 6 gün önce bisikletiyle yola çıktı. Bütün  bin 555 kilometre yol katetmeyi ve Türkiye’yi dolaşmayı planlayan Mustafa Taşyıldız, turun un 6. Gününde Düzce’de mola verdi. Düzce Bisiklet Federasyonu İl Temsilcisi Selim Cicü ve bisikletçi gençlerle bir araya gelen Mustafa Taşyıldız, molasının ardından Hendeğe gitmek üzere Düzceli bisikletçilerle birlikte yeniden yola koyuldu.Bisikletiyle Türkiye turuna çıkan Mustafa Taşyıldız; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle Ordu’ya bağlı Korgan'dan hareketle önce en batıda Edirne’den en güneye İzmir oradan en doğuya Hakkari oradan en kuzeye Hopa sonra tekrar orada Ordu Korgan olmak üzere 5 5 bin 555 kilometrelik Türkiye turuna çıktım. 41 Günde bitirmeye hedefliyorum. Bugün 6. günüm ve Düzce'de konakladım. Düzce’nin çocuğu sevgili arkadaşım Selim Cicü çok ilgilendi sağ olsun. Burada misafir etti bizi. Herhangi bir problem şu ana kadar olmadı. Yol boyu herkes çok yardımcı ve destek oluyor. Bu konuda herkese çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun diyorum” dedi.

“Etaplara milli sporcu, devlet adamı ve şehitlerin isimlerini veriyorum”

Mustafa Taşyıldız sözlerine etaplara verdiği isimlerle devam ederken, şöyle konuştu; “Her gittiğim yerde etap etap isim veriyorum. Ordu’da dünya şampiyonumuz Mustafa Büyük ismini vererek başlamıştım. Burada da Düzce'ye geldiğimizde de sevgili arkadaşım Selim Cicü, 2 tane şehidimizin ismi ne olduğunu söylemişti. Düzce etabını iki şehidimizin de hatırı kalmasın diye ikiye ayırdık. Şimdi bundan sonra Hendek’e hareket edeceğiz. O etabın ismini de rahmetli Gaffar Okan olacak. Bu şekilde büyüklerimizin, şehitlerimizin, tarihte yer edilmiş insanlarımızın isimlerini bu tür etkinliklere vererek anlamlandırmak istiyorum.” 

Bisiklet Federasyonu İl Temsilcisi Cicü ”Arabalardan inin bisiklete binin” 
Düzce Bisiklet İl Temsilcisi Selim Cicü ise Düzce etapları hakkında bilgiler vererek; “Çok duygu yüklü bir tur. Bolu Kaynaşlı etabını şehit Sabri Altınbaş etabı, Kaynaşlı Düzce etabına da şehit Ufuk Baysan etabı yaptık. Düzce Hendek etabına da rahmetli Gaffar Okan etabı olacak. Hem şehitlerimiz anacağız hem de o şehrin o şehre mal olmuş ülkeye mal olmuş memleketime mal olmuş insanları hatırlayarak böyle devam edeceğiz.  Kardeşlerimizle beraber Mustafa abimize Hendek’e  kadar eşlik edeceğiz. Orada hem mezarlık ziyaretimizde olacak onun haricinde herkese tavsiyem arabadan inin artık bisiklete binin diyorum” diye konuştu. Düzce’de molasının Tamamlayan Mustafa Taşyıldız daha sonra Düzceli Bisiklet sporcusu gençlerle birlikte Hendek’e gitmek üzere yola çıktı.