Bekir Akbulut yaşanabilir Gölyaka hayalini anlattı;

Gölyaka’nın en önemli sorununun altyapı ve drenaj olduğunu belirten Bekir Akbulut, sorun yapmak içinde sorunları çözmek için aday olduğunu söyleyerek halen devam eden imar uygulamasını iptal edip 3 ay içinde sorunu çözeceğini dile getirdi. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi’nde Gölyaka belediye başkan adayı olan Bekir Akbulut, Hür haber gazetesine özel açıklamalar yaptı. Gölyaka bir önceki dönemde de belediye başkanı olan ve ilçeye çok önemli çalışmalar yapan Bekir Akbulut, kendi döneminde yetiştiremediği ve halen devam eden sorunları çözeceklerini ifade etti. Bekir Akbulut, yaptığı açıklamada mevcut yapılan imar çalışmasının hatalı olduğunu ve insanların birbirine hissedar olduğunu belirterek, uygulamayı iptal ederek insanların mağduriyetini ortadan kaldıracak bir çalışma yapacaklarını ifade etti. Bekir Akbulut yaptığı açıklamalarda şunları söyledi;



“3 sene toprakla uğraştım”
Yeniden Refah Partisi Gölyaka belediye başkan adayı Akbulut, "Biz biraz yerin altıyla çok uğraştık; doğalgaz, su, elektrik yerin altıyla 3 sene toprakla uğraştım. Yerin altına yatırım yaptık, üstünü kapattık, hepsi unutuldu. O zaman da yapacak bir şey yok. Biz de gittiğimiz yerlerde hatırlatmaya çalışıyoruz. Hepsi bundan ibaret, umarım insanlar sandığın başına gittikleri zamanda bunları hatırlarlar" dedi.



“Kanalizasyon ve Dranaj sorununuz var’’
Bekir Akbulut, Gölyaka'nın en önemli sorununun alt yapı olduğunu belirterek, “Kanalizasyon, yağmurlama ve drenaj sorunları var. Allah rahmet eylesin Fehmi amca buraları yaptığı zaman sene 1994'tü hatırlıyorum. Birçok ilde kanalizasyon yoktu o zaman. Gölyaka'nın nüfusu 4 binler civarındaydı, şimdi Gölyaka'nın merkez nüfusu 12 bin. Artık hatlar taşımaz oldu. Onun için bana sorarsanız Gölyaka'nın en önemli sorunu alt yapı. Kanalizasyon yağmurlama ve drenaj" diye konuştu.



“Biz bir imar planı yapmıştık”
Bekir Akbulut, "Biz bir imar planı yapmıştık. Şimdi imardan insanların biraz sıkıntısı var. Neden? Şehrin nüfusu köyden gelenlerden ibaret olduğu için çokta bilmiyorlar. Yani parasını ben verdim, devlet ya da belediye benim yerime ne karışır diye bakıyorlar. Ama imar tekniği açısından konuşuyorum. DOP denen bir şey var. Düzenleme ortaklık payı. Bu şehirde birlikte yaşayan insanların ortak kullanım anlamları bunlarda bir şekilde ilçemizde yaşayan insanların topraklarından arazilerinden elde edilecek. Onun için biz bunlara insanlara anlatacağız" şeklinde konuştu.

‘‘Mevcut arkadaşlar uygulamayı yanlış yaptılar, biz 3 ayda çözeceğiz’’
Yeniden Refah Partisi Gölyaka belediye başkan adayı Bekir Akbulut; “Mevcut arkadaşlar uygulamayı yanlış yaptılar. İnsanları birbirlerine hissedar yaptılar. Sorunlarını çözemediler. Ben yine buradan söylüyorum. Biz insanların yerini alacağız imarda fakat kimseyi kimseye hissedar yapmayacağız. Yapılan uygulamaları iptal edeceğiz. 3 ayda Gölyaka'nın imar sorununu çözeceğiz" dedi.

Bekir Akbulut kimdir?

Bekir Akbulut, 1965 yılında Düzce, Gölyaka, Muhapdede Köyünde doğdu. Bekir AKBULUT İlkokulu kendi köyünde, ortaokul ve lise öğrenimini İmam Hatip Lisesinde bitirdikten sonra AÖF Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.1992-1994 yılları arasında Refah Partisi Mahalle temsilciliği görevi yaptı. 1994-1997 yılları arası Refah Partisi İlçe Teşkilatlandırma Başkanlığı görevini yürüttü. 1997 yılında Bolu Sigorta İl Müdürlüğünde memuriyete başladı. 2001 yılında Düzce Sigorta İl Müdürlüğünün açılmasıyla Düzce’ ye geldi.

2010 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü oldu.2014 Yılında yapılan Belediye başkanlığı seçimlerinde AK Parti’den Gölyaka Belediye başkanı oldu.  Akbulut evli ve bir çocuk babasıdır.