Tiyatro Sanatçısı Akif Çodur Sahnede anıldı

Kültür Sanat (Web Sitesi) - Web Sitesi | 19.06.2023 - 09:45, Güncelleme: 19.06.2023 - 11:32
 

Tiyatro Sanatçısı Akif Çodur Sahnede anıldı

Lion'SS Car'dan anlamlı destek
Düzce’nin önemli tiyatro sanatçılarından ve fikir insanlarından Akif Çodur, 23 sene önce oynadığı oyunu sahneleyen arkadaşları, öğrencileri ve sevenleri tarafından bir kere daha anıldı. Lion’ss Car’ın da destek olduğu anlamlı etkinlikte konuşan Lion’ss Car Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mecnun Yüksel, Akif Çodur’a duydukları özlemi dile getirirken, sanata, sanatçıya, spora ve sporculara şirket olarak destek vereceklerini dile getirdi. Düzce’nin önde gelen fikir ve sanat insanlarından ve sevilen simalarından Akif Çodur, öğrencileri, arkadaşları ve sevenlerinin kalbinde yaşamaya devam ediyor. Sık Sık Çodur ile ilgili etkinlikler düzenlenirken bu defa arkadaşları sevenleri anlamlı etkinliğe imza attı. Akif Çodur’un 23 sene önce oynadığı Mor Defter isimli tiyatro oyunu yeniden Akif Çodur anısına perde açtı. Çetin Altan’ın yazdığı oyunu Düzce Bölge Tiyatrosu oyuncuları sahneledi. Yönetmenliğini İbrahim Erdem’in yaptığı oyunda Oğulcan Kıyım, Nevruz kaya, Gönül Acar, Cihangir Mustafa Semih Topuz, Hasan Acar ve Çağatay Şafak Sayılgan rol aldı. Akif Çodur’un sevenlerinin de salonu doldurduğu oyunun sonunda oyuncular ise ayakta alkışlandı. Oyunun ardından konuşan oyunun yönetmeni İbrahim Erdem; “Gelen bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum. Rahmetli Akif abimizle 35-40 sene birlikte çalıştık. Akif Abinin rahmetli oluşundan sonra bu oyunu çıkartmak istedik. Bu oyunu 23 sene önce Akif Abi oynamıştı. Akif abimizin oynadığı bu oyunu sahneleyelim ve hem onu analım ve Düzce Bölge Tiyatrosu olarak ismini yaşatmak adına elimizden gelen mücadeleyi yapalım dedik. Arkadaşlarımızla birlikte Akif abimizin vermiş olduğu çizgiyi sonuna kadar devam ettirmek için ekip olarak bu gün sahnedeydik. Çokta başarılı oldu. Oyuncu arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Çoğu da zaten rahmetli Akif Abimin tandığı. Buraya kadar gelen, izleyen herkese çok teşekkür ederim” dedi. Oyuna destek veren ve Akif Çodur ile yakın dost olan Lion’ss Car Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mecnun Yüksel ise ahlaklı olan her güzel çalışmaya destek vereceklerini dile getirerek, şunları söyledi; “Akif Hocamızın vefatının ardından böyle bir oyunda çok duygulandım. Çünkü Akif Hoca ile bir baba oğul ilişkimiz vardı. Bu nedenle de Akif Hocamızın vefatının ardından öğrencileri tarafından sahnelenen oyuna madden ve manen destek vermek bizim için güzel oldu. Zaten sanatın ve sanatçının her türlü yanında olacağımızın sözünü buradan iletiyoruz. Akif hocamızın çizgisinden de, öğretisinden de asla vazgeçmeyeceğimizi, onunda yolunda ilerleyeceğimizi öğrencileri bilsin isteriz. Biz Lion’ss Car ailesi olarak sporun, sporcunun, sanatın, sanatçının kısacası ahlaklı ve etik olan her çalışmanın yanında olacağız.”
Lion'SS Car'dan anlamlı destek

Düzce’nin önemli tiyatro sanatçılarından ve fikir insanlarından Akif Çodur, 23 sene önce oynadığı oyunu sahneleyen arkadaşları, öğrencileri ve sevenleri tarafından bir kere daha anıldı. Lion’ss Car’ın da destek olduğu anlamlı etkinlikte konuşan Lion’ss Car Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mecnun Yüksel, Akif Çodur’a duydukları özlemi dile getirirken, sanata, sanatçıya, spora ve sporculara şirket olarak destek vereceklerini dile getirdi.

Düzce’nin önde gelen fikir ve sanat insanlarından ve sevilen simalarından Akif Çodur, öğrencileri, arkadaşları ve sevenlerinin kalbinde yaşamaya devam ediyor. Sık Sık Çodur ile ilgili etkinlikler düzenlenirken bu defa arkadaşları sevenleri anlamlı etkinliğe imza attı. Akif Çodur’un 23 sene önce oynadığı Mor Defter isimli tiyatro oyunu yeniden Akif Çodur anısına perde açtı. Çetin Altan’ın yazdığı oyunu Düzce Bölge Tiyatrosu oyuncuları sahneledi. Yönetmenliğini İbrahim Erdem’in yaptığı oyunda Oğulcan Kıyım, Nevruz kaya, Gönül Acar, Cihangir Mustafa Semih Topuz, Hasan Acar ve Çağatay Şafak Sayılgan rol aldı. Akif Çodur’un sevenlerinin de salonu doldurduğu oyunun sonunda oyuncular ise ayakta alkışlandı.

Oyunun ardından konuşan oyunun yönetmeni İbrahim Erdem; “Gelen bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum. Rahmetli Akif abimizle 35-40 sene birlikte çalıştık. Akif Abinin rahmetli oluşundan sonra bu oyunu çıkartmak istedik. Bu oyunu 23 sene önce Akif Abi oynamıştı. Akif abimizin oynadığı bu oyunu sahneleyelim ve hem onu analım ve Düzce Bölge Tiyatrosu olarak ismini yaşatmak adına elimizden gelen mücadeleyi yapalım dedik. Arkadaşlarımızla birlikte Akif abimizin vermiş olduğu çizgiyi sonuna kadar devam ettirmek için ekip olarak bu gün sahnedeydik. Çokta başarılı oldu. Oyuncu arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Çoğu da zaten rahmetli Akif Abimin tandığı. Buraya kadar gelen, izleyen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Oyuna destek veren ve Akif Çodur ile yakın dost olan Lion’ss Car Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mecnun Yüksel ise ahlaklı olan her güzel çalışmaya destek vereceklerini dile getirerek, şunları söyledi; “Akif Hocamızın vefatının ardından böyle bir oyunda çok duygulandım. Çünkü Akif Hoca ile bir baba oğul ilişkimiz vardı. Bu nedenle de Akif Hocamızın vefatının ardından öğrencileri tarafından sahnelenen oyuna madden ve manen destek vermek bizim için güzel oldu. Zaten sanatın ve sanatçının her türlü yanında olacağımızın sözünü buradan iletiyoruz. Akif hocamızın çizgisinden de, öğretisinden de asla vazgeçmeyeceğimizi, onunda yolunda ilerleyeceğimizi öğrencileri bilsin isteriz. Biz Lion’ss Car ailesi olarak sporun, sporcunun, sanatın, sanatçının kısacası ahlaklı ve etik olan her çalışmanın yanında olacağız.”

Düzce HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.